Køberrådgivning i forbindelse med køb af ejendom

Skal du ud og købe hus, sommerhus eller en anden slags ejendom for første gang, kan det være en rigtig god ide at få en professionel køberrådgiver til at hjælpe dig med at kigge nærmere på, om du rent faktisk køber det, du tror, eller om der gemmer sig ubehagelige overraskelser, som du ikke selv har mulighed for at undersøge eller opdage.

Hos ArkZo tilbyder vi køberrådgivning til private og erhverv fra blandt andet Odense, Nyborg og det øvrige Fyn.

Hvorfor er køberrådgivning vigtigt?

At købe ny bolig er en rigtig stor beslutning, der som regel også koster rigtig mange penge. Det er en stor investering, og for de fleste købere er der tale om en bolig, som de ønsker at leve resten af deres liv i, eller i hvert fald se deres børn vokse op i.

De fleste danskere køber ikke ret mange boliger i løbet af deres liv, og selvom du måske ikke er førstegangskøber, men har prøvet at købe en bolig før, så vil selve købsprocessen typisk ikke være helt gennemskuelig. Der er nemlig rigtig mange forskellige faldgruber, som kan give nogle rigtig store konsekvenser for din økonomiske situation efter købet af den nye bolig.

Vælger du at benytte dig af vores køberrådgivning, kan du få hjælp til at undgå lige netop disse faldgruber. Vi sikrer dig, at købsprocessen bliver en god oplevelse for dig, og du kan være sikker på at få den nødvendige hjælp og rådgivning, hvis der skulle være behov for det.

Forskellen på en køberrådgiver og en ejendomsmægler

Ved de fleste bolighandler er der altid en ejendomsmægler involveret i købsprocessen. Det du dog skal være opmærksom på er, at ejendomsmægleren udelukkende repræsenterer sælger, og ejendomsmægleren har ikke pligt til at informere dig om alt angående den konkrete ejendom. Har du brug for uvildig rådgivning omkring køb af en bolig, er du nødt til at få fat i en køberrådgiver.

Modsat en ejendomsmægler så er køberrådgiveren udelukkende køberens rådgiver. Køberrådgiveren har ingen anden interesse i ejendommen ud over at hjælpe dig med at opdage eventuelle problemer i forbindelse med overtagelsen, hvor ejendomsmægleren har en egeninteresse i at sælge boligen, da han får et salær for sit salg og, som nævnt, ikke er forpligtet til at informere dig fuld ud omkring ejendommen.​

Sådan foregår vores køberrådgivning

Vores køberrådgiver vil forberede en gennemgang af den konkrete bolig eller bygning, hvilket blandt andet sker ved indhentelse af eksisterende tilstandsrapporter, energimærkninger og eventuelt tegningsmateriale, hvis det ligger til rådighed digitalt.

Vi kommenterer ikke på prisen for køb af den pågældende bolig i forhold til de angivne kvadratmeter. Vi fokuserer udelukkende på bygningens tilstand og eventuelle afvigelser fra det materiale, vi på forhånd har indhentet digitalt.

Vores kommentarer og noter til eventuelle fokusområder, hvor der er plads til forbedring samt til det tilgængelige materiale eftersendes til dig digitalt via e-mail og til din advokat, hvis du har sådan en tilknyttet til huskøb.

Hvad koster køberrådgivning?

Vores pris på køberrådgivning afhænger af flere forskellige faktorer, men hovedsageligt den mængde af tid vi bruger på indhentelsen af dokumenter, rådgivning og så videre.

Fortæl os om dine ønsker og forventninger af rådgivningen, så sammensætter vi gerne en pakke, der lever op til disse behov.

Kontakt os og hør mere om vores rådgivning

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om vores køberrådgivning, er du mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak. Du kan med fordel ringe til os på telefon 29 70 36 96, men du kan også skrive til vores e-mail info@arkzo.dk, hvis du foretrækker det.

Vi hjælper dig trygt og sikkert igennem dit boligkøb!

Lad os tage en snak

På vores base som arkitekt i Odense har vi en arkitekt og en teknisk designer til at rådgive og arbejde for jer.

Lad os komme i gang

29 70 36 96
info@arkzo.dk